Σάμος Η Σάμος βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου πελάγους, πολύ κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας από την οποία χωρίζεται με μια στενή λωρίδα θάλασσας.

Πανέμορφη και καταπράσινη καταλαμβάνεται από το όρος Κέρκη που είναι βραχώδες και το όρος Άμπελο που είναι κατάφυτο. Οι δασωμένες πλαγιές, οι σπηλιές, οι ρεματιές με τα τρεχούμενα νερά, οι αμπελώνες, τα γραφικά χωριά, τα λιμανάκια, οι αμμουδιές, οι γαλάζιες θάλασσες συμπληρώνουν την εικόνα ενός νησιού που είναι φημισμένο από την αρχαιότητα.

Ποτάμι Καρλόβασι Η θέση της στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων δρόμων που συνδέουν την ανατολή και την Δύση ευνόησε την ανάπτυξη και την εξέλιξή της σε σπουδαίο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο και από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις της αρχαιότητας.


Ήταν το νησί της Ήρας και πατρίδα του Πυθαγόρα κορυφαίου μαθηματικού της αρχαιότητας, του αστρονόμου Αρίσταρχου, του αρχιτέκτονα Μανδροκλή και άλλων.

Ψιλή ΆμμοςΣήμερα είναι μεγάλο τουριστικό κέντρο που συνδυάζει τις μοντέρνες υποδομές, την ομορφιά και τα σπουδαία ιστορικά μνημεία.

Είναι η έδρα του Νομού Σάμου που περιλαμβάνει την Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους και την Θύμαινα.

Χάρτης Περιοχής
Σάμος