Λήμνος - ΜυρίναΗ Λήμνος σύμφωνα με τον μύθο ήταν το νησί του 'Hφαιστου και ο κυρίως τόπος λατρείας του.
Οι δαντελωτές ακτές με τα κρυστάλλινα νερά, οι απλωτές πεδιάδες, αλλά και τα ηφαιστειακά τοπία που ξεπροβάλλουν ξαφνικά, αλλεπάλληλες αλλαγές τοπίου, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη του νησιού. Η Λήμνος, είναι γνωστή για τους αρχαιολογικούς της χώρους, τα πολλά ιστορικά της μνημεία, αλλά και για τις πολλές της παραλίες.

Μυρίνα - Άποψη από το Κάστρο Η Πολιόχνη, ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός του Αιγαίου, τα ιερά που τελούνταν τα Καβείρια μυστήρια, η πόλη Ηφαίστεια, τα βυζαντινά οχυρά, είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που μπορούμε να θαυμάσουμε στο νησί.

Η Μύρινα, πρωτεύουσα και λιμάνι βρίσκεται στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη, με το βυζαντινό της κάστρο να δεσπόζει στη κορυφή ενός βράχου. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι της, με τα παλιά κεραμόσκεπα σπίτια, απλώνονται γλυκά γύρω από το λιμάνι.

Ο Μούδρος, με τον ιστορικό και απάνεμο όρμο του, ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού και φιλοξένησε το στόλο μας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Το Κοντοπούλι, κτισμένο σε κάμπο με σιτηρά, βρίσκεται κοντά σε δύο γραφικές λίμνες που αποτελούν σημαντικούς βιότοπους για το νησί.

Ο Κορνός, από τα ωραιότερα χωριά της Λήμνου, γνωστός για τη μοναδικότητα της γεύσης των γλυκών του, συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τα νεοκλασικά αρχοντικά.

Λήμνος - ΚάσπακαςΌμορφες ψαροταβέρνες, φρέσκο ψάρι και καλό κρασί βρίσκει ο επισκέπτης στη Πλάκα με το μεγάλο λιμάνι και τις τράτες. Ο Ρωμαϊκός Γιαλός, τα Ρηχά Νερά, η Αυλώνα, ο Θάνος, η Αγιά Σωτήρα, το Κολοκύθι, ο Κοσκινάς, ο Εβγάτης είναι από τις ωραιότερες παραλίες που έχει το νησί. Το νησί προσφέρεται για ήσυχες διακοπές, ψάρεμα και ρομαντικές βόλτες στο κάστρο της Μύρινας.

Χάρτης Περιοχής
Λήμνος