ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Νομός Κορινθίας

Γενικά


Κόρινθος Η πρωτεύουσα του νομού Κορινθίας απέχει μόλις 84 χλμ. από την Αθήνα, κατοικείται από 30.000 περίπου κατοίκους και προσφέρεται όλο το χρόνο για ιδανικές εξορμήσεις.

Η Κόρινθος είνα γνωστή για τον περίφημο Ισθμό της, σήμερα είναι διώρυγα, αλλά και τις πολλές ιστορικές και μυθολογικές αναφορές. Αποτελεί αστικό και διοικητικό κέντρο του νομού Κορινθίας με αξιόλογη τουριστική υποδομή στα παράλια των Κορινθιακου και Σαρωνικού κόλπου καθώς και στο Λουτράκι.

Στην πόλη της Κορίνθου αξίζει να επισκεφθείτε τον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παυλου και το Εκκλησιαστικό Μουσείο ενώ μόλις 7 χλμ. απέχει ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου.Τα σημαντικότερα μνημεία είναι η μυθική Κρήνη της Γλαύκης, ο ναός του Απόλλωνα, η οδός Λεχαίου, που σύνέδεε την πόλη με το λιμάνι του Λεχαίου και η Κρήνη Πειρήνη. Επίσης, κοντά βρίσκεται και η Ιουλία Βασιλική όπου περιέχονταν αγάλματα της οικογένειας του Ιούλιου Καίσαρα και η μεγαλοπρεπής Νότια Στοά η οποία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια στην αρχαία Ελλάδα. Τέλος η Ακροκόρινθος αποτελεί το μεγαλύτερο και παλαιότερο κάστρο της Πελοποννήσου.

Χάρτης Περιοχής
Νομός Κορινθίας