ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Νομός Μεσσηνίας

Νομός Μεσσηνίας


Μεσσηνία
Μεσσηνία

Ο Ευριπίδης ονομάζει την Μεσσηνία «Καλλίκαρπο» λόγω της ομορφιάς και της εύφορης πλούσιας γης της. Η Μεσσηνία ταιριάζει σε κάθε εποχή. Περιβάλλεται από 140 χλμ ακτών, με πανέμορφες παραλίες, όρμους, γραφικά λιμανάκια ξεκινώντας από την μία πλευρά με τον Μεσσηνιακό κόλπο και φτάνοντας από την άλλη στο Ιόνιο πέλαγος.
Στο εσωτερικό, ο Ταΰγετος, «ο θρύλος του Μωρηά» με την άγρια ομορφιά, τα δάση με έλατα και πεύκα, τα σπάνια φυτά, τις κορυφές, τα φαράγγια, τις χαράδρες αλλά και τα γραφικά χωριά.

Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Ταΰγετου κοντά στην αρχαία πόλη Φαραί, και υπάρχει εκεί από τα βυζαντινά χρόνια. Το λιμάνι της, το μεγαλύτερο του νομού και το νοτιότερο της ηπειρωτικής Ελλάδας, σφύζει από ζωή. Είναι μια σύγχρονη πόλη που όμως διατηρεί έντονα τα σημάδια της ιστορίας της. Το ιστορικό κέντρο, η γραφική παλιά πόλη, το κάστρο, τα κλασικά και νεοκλασικά κτίρια, οι βυζαντινές εκκλησίες, ο ιστορικός ναός των Αγίων Αποστόλων από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821, μετατρέποντας την σε πόλη-σύμβολο σθένους και θέλησης.

Χάρτης Περιοχής
Νομός Μεσσηνίας