Αρχή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Νομός Θεσσαλονίκης

Γενικά

ΘεσσαλονίκηΗ πόλη με το ιδιαίτερο χρώμα, με την αύρα του Βαρδάρη να την συνοδεύει, με τον απόηχο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και σειρά ιστορικών μνημείων στους δρόμους της, με τον Λευκό Πύργο σήμα κατατεθέν της υπήρξε ανά τους αιώνες η πόλη σύμβολο της ελληνικότητας.
Η γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, ζει και κινείται στον απόηχο της μεγάλης δόξας που κάποτε γνώρισε. Η περιπλάνηση στη πόλη θυμίζει, το πέρασμα άλλων εποχών με τις συνοικίες της, τις αγορές της, τα κτίρια της, τα μνημεία της. Με τον δικό της ρυθμό ζωής, πιο αργό και πιο ανθρώπινο, η πόλη της Θεσσαλονίκης κερδίζει τον επισκέπτη της προσφέροντας του απολαύσεις πολλών ειδών, από καλλιτεχνικές και αθλητικές μέχρι γαστρονομικές και μουσικές.
Τα αρχαία τείχη, η Ροτόντα, η Αψίδα του Γαλέριου, το αρχαιολογικό μουσείο με τα ευρήματα της Βεργίνας, τα Χαμάμ, τα Λαδάδικα, η Αγορά του 2ου μ.Χ., αλλά και οι βίλες των πλουσίων Εβραίων των αρχών του αιώνα, αποτελούν ενδεικτικά μόνο αξιοθέατα. Οι περιοχές που μπορεί κανείς να επισκεφθεί από την Θεσσαλονίκη είναι πολλές, ξεκινώντας από τις παραλίες της Χαλκιδικής, μέχρι τις πλαγιές από τα Τρία Πέντε Πηγάδια. Η πόλη της Θεσσαλονίκης, σύγχρονη και ευρωπαϊκή, αποτελεί το δεύτερο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της χώρας.Χάρτης Περιοχής
Νομός Θεσσαλονίκης