ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΔΡΑΜΑ - Νομός Δράμας

Γενικά

πόλη ΔράμαςΟ νομός Δράμας βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδος και συνορεύει στα βόρεια με την Βουλγαρία, ανατολικά με τον νομό Ξάνθης, νότια με τον νομό Καβάλας και δυτικά με τον νομό Σερρών. Τον νομό διασχίζει ο ποταμός Νέστος και περικλείεται από τα βουνά της Ροδόπης, του Παγγαίου, του Μενοικίου και της Λεκάνης.
Το δάση του είναι πανέμορφα αλλά και όλο το φυσικό περιβάλλον με τις πηγές, τον Νέστο, τις λίμνες, τις φυσικές διαδρομές και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που παρουσιάζουν εξαιρετικό οικολογικό ενδιαφέρον.

Σπήλαιο ΑγγίτηΣτο σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη εντοπίστηκαν ευρήματα της Νεολιθικής περιόδου και στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας νεολιθικοί οικισμοί με οργανωμένη ζωή. Κατά τους ιστορικούς χρόνους την περιοχή κατοικούσαν τα θρακικά φύλλα τα οποία υποτάσσονται αργότερα στον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο Β. Κατά την Βυζαντινή περίοδο γνωρίζει πολλούς κατακτητές και το 1383 υποτάσσεται στους Οθωμανούς. Απελευθερώνεται το 1913 στην διάρκεια των βαλκανικών πολέμων.

Η πόλη της Δράμας είναι χτισμένη στους πρόποδες του Φαλακρού όρους και είναι πολύ αξιόλογη τουριστικά με τα βυζαντινά μνημεία, τα περίφημα αρχοντικά αλλά και το σύγχρονο εμπορικό κέντρο και τα συγκροτήματα των παλιών καπναποθηκών. Επισκεφθείτε τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας με τα άφθονα νερά και τους χώρους πράσινου και αναψυχής, αλλά και την θαυμάσια διαδρομή μέσα στο δάσος στον λόφο Κορύλοβου βόρεια της πόλης.


Χάρτης Περιοχής
Νομός Δράμας