Επτάνησα - Ζάκυνθος

Γενικά

 

Ναυάγιο
Ζάκυνθος
Ζάκυνθος
Caretta-Caretta

Βαθιά επηρεασμένη από την ενετική κυριαρχία, η Ζάκυνθος απέκτησε ένα ύφος ιδιαίτερο και μοναδικό.
   Τόπος των Γραμμάτων και των Τεχνών, δέχθηκε επιρροές από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αφομοιώνοντάς τες σε ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό κράμα. Η Αγάπη για τις Τέχνες γέννησε τον Διονύσιο Σολωμό, τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, τον Ανδρέα Κάλβο, αλλά και τοπικές μορφές τέχνης όπως και οι καντάδες, οι σερενάτες και η "αρέκια", τετράφωνο λαϊκό τραγούδι.
   Τόπος ευλογημένος από το Θεό, η Ζάκυνθος συνδυάζει την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά με ανείπωτη φυσική ομορφιά. Γέννημα σεισμού, η Ζάκυνθος αναδύθηκε από το βυθό της θάλασσας, σχηματίζοντας ένα ακανόνιστο τρίγωνο.Οι αμμώδεις και ομαλές παραλίες στο Ν.Α. τμήμα του νησιού παραχωρούν τη θέση τους στις κάθετες, απόκρημνες, συχνά βραχώδεις παραλίες του Β.Δ. τμήματος του νησιού, μαγεύοντας με την αντιφατικότητα που χαρακτηρίζει το "Άνθος της Ανατολής", ή αλλιώς "Φιόρε του Λεβάντε", όπως την αποκαλούσαν οι Δυτικοί.
   Το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο, τα εντυπωσιακά σπήλαια του Κεριού, οι Γαλάζιες Σπηλιές, αλλά και οι παραλίες του Βασιλικού όπου οι χελώνες (caretta - caretta) έχουν επιλέξει για την αναπαραγωγή τους, το γραφικό Αργάσι με τα κοσμοπολίτικα βράδια του και η ιστορική Μπόχαλη, είναι λίγα μόνο από τα μέρη που θα κλέψουν την καρδιά σας για πάντα.
Δύσκολα θα γλιτώσετε από τις φάρσες (μάντσιες) που οι Ζακυνθινοί σκαρώνουν μεταξύ τους και με τους υπολοίπους. Άνθρωποι πρόσχαροι και αισιόδοξοι, φημίζονται για τη φιλοξενία τους, την ομιλητικότητά τους, αλλά και τη συνήθεια να υπογραμμίζουν τα λόγια τους με έντονες χειρονομίες.Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η τραγουδιστή τους προφορά, αλλά και γενικότερα η τόσο έντονη παρουσία του τραγουδιού στη ζωή τους.

Χάρτης Περιοχής
Ζάκυνθος