Επτάνησα - Παξοί - Αντίπαξοι: Τροπική ομορφιά σε ελληνικά νερά

Γενικά

Παξοί Νησί κατάφυτο από αιωνόβιες ελιές, πεύκα, κυπαρίσσια και θάμνους, με δαντελωτές ακρογιαλιές, γραφικούς όρμους, απόκρημνες ακτές και μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές. Οι οικισμοί, με δείγματα γνήσιας επτανησιακής αρχιτεκτονικής, οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια, οι ξερολιθιές, σε συνδυασμό με το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον καθιστούν τους Παξούς ένα μαγευτικό προορισμό. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει κάθε γωνιά του νησιού, ενώ οι όρμοι των Παξών προσφέρονται για ελλιμενισμό και αποτελούν σημείο αναφοράς για όσους ταξιδεύουν στο Ιόνιο.
Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ποσειδώνας απέσπασε με τη τρίαινά του από την Κέρκυρα το νησί, που αποτέλεσε ερωτικό καταφύγιο για τον ίδιο και την Αμφιτρίτη.

Γύρω νησιά

Παξοί. Οι Αντιπαξοί. Νησί φημισμένο για τις μαγευτικές παραλίες του. Στους Αντιπαξούς εγκαταστάθηκαν οικογένειες Σουλιωτών μετά την καταστροφή της πατρίδας τους, στις αρχές του 19ου αιώνα.
. Το νησάκι του Αγίου Νικολάου, στολίδι του λιμανιού του Γάιου, με το ενετικό φρούριο (1423), τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ιωάννη, καθώς και ανεμόμυλο.
. Το νησάκι της Παναγίας, με το ομώνυμο μοναστήρι και γραφικό φάρο.
. Το Μογγονήσι. Μικρή γέφυρα συνδέει το νησάκι με τους Παξούς
. Το Καλτσονήσι, με το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.
. Ο Ορθόλιθος, εντυπωσιακός κατακόρυφος βράχος σε μικρή απόσταση ανοιχτά των δυτικών ακτών του νησιού.
. Οι βραχονησίδες Μάρμαρο (Έξω Λιθάρι) και Κάτεργο.

Χάρτης Περιοχής
Παξοί - Αντίπαξοι