Λιμάνι Αγία ΜαρίναΠαντέλιΛόφος ΑπιτίκιΒουτηγμένη στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, σκαλισμένη από τον χρόνο και το αλάτι, λιάζεται η Λέρος κάτω από τον ελληνικό ουρανό.

Η Άρτεμις, η θεά το κυνηγιού διάλεξε τη Λέρο για να στήσει το θρονί της, ποιος να της ρίξει άλλωστε άδικο, ποιος άραγε να μπορεί να αντισταθεί σε τέτοια ομορφιά;
10.000 χρόνια τώρα προσφέρει το νησί τη ράχη του, το χώμα και τις ακρογιαλιές του. Ο χρόνος έχει χαράξει το νησί - Κάρες, Λέλεγες, Φοίνικες, Κρήτες, Δωριείς, Ίωνες και Μιλήσιοι σμιλεύουν τη φυσιογνωμία των Λερίων, χαρίζοντας στο νησί ένα χρώμα ιδιαίτερο.
Άνθρωποι και πολιτισμοί παρήλασαν από τους δασωμένους κάμπους της Λέρου, ξαπόστασαν κάτω από ένα από τους πολλούς ευκαλύπτους του νησιού, ακούμπησαν σε μία βελανιδιά, ανάπνευσαν τη θέα του μπλε που σμίγει με το πράσινο και γίνεται ένα.

Η σύγχρονη Λέρος αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στους έντονους ρυθμούς της πόλης. Τα κάτασπρα σπίτια φιλοξενούν ανθρώπους ήσυχους, που ξέρουν να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη ξεγνοιασιά. Ανθρώπους ανοιχτούς, πάντοτε έτοιμους να σας κεράσουν στο πέρασμά σας πουγκάκια, σουμάδια, τυρόπιτες λέρικες, μυζήθρα ή σβίγγους, ή ακόμη και κολιό παστό.

Λιμάνια

Αγία Μαρίνα - Λακκί

Αναπτυξιακή Σύμπραξη Τοπικών Φορέων Λέρου

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Τοπικών Φορέων Λέρου έχει ως στόχο της την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του νησιού, τις ενέργειες που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τις πολιτιστικές παρεμβάσεις και την προβολή του νησιού. Οι 8.000 κάτοικοι της Λέρου και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Τοπικών Φορέων Λέρου φροντίζουν ώστε το νησί να διατηρήσει τη ζωντάνια του, και σύντομα να αποτελέσει κέντρο δραστηριότητας και για τα γειτονικά νησιά.

Χάρτης Περιοχής
Λέρος